vendredi 1 février 2013

Oranjedag in de Combrailles


30 april 2013 is een bijzondere dag voor Nederlanders waar ook ter wereld. Op deze laatste Koninginnedag draagt Koningin Beatrix de kroon over aan Willem-Alexander, waarmee Nederland voor het eerst in meer dan een eeuw weer een koning krijgt - en dan ook nog een Willem!

De gemeente Sauret-Besserve nodigt Nederlanders uit alle uithoeken van de Combrailles uit om op Oranjedag in Sauret-Besserve onze Franse buren te laten zien hoe je als Nederlander viert dat je een koningshuis hebt. Met een vrijmarkt, oranje kostuums, zang en muziek, spelletjes, typisch Hollandse en Oranje dingen om te eten (natuurlijk!) en wat u nog meer weet te bedenken. Want wij verwachten actieve medewerking en suggesties van Nederlandse Combrailles-bewoners. 

Het doel van deze dag is om samen met de Franse buren in wiens land we zijn neergestreken onze nationale feestdag te vieren. Een 'Fête de l'amitié franco-néerlandaise' dus.

De burgemeester van Sauret-Besserve was meteen te porren voor zo'n feest.

Doe mee en maak van Sauret-Besserve op 30 april een oranje dorp. 
Kookt u altijd op Koninginnedag iets speciaals? Maak het klaar en neem het mee. 
Organiseert of organiseerde u bijzondere spelletjes of activiteiten? Help ons ze hier te organiseren. 
Kent u liedjes die u graag wilt (laten) horen op Oranjedag? 
Heeft u een oranje pruik? Haal hem tevoorschijn! 

Het ad-hoc organisatiecomité is gevestigd bij Le Ballon Bleu. Bel ons op 04 73 85 31 57 of e-mail ons op oranje@ballonbleu.net. Vraag naar Nathalie Fischer. Laat ons weten of u wilt komen, en vooral of u ideeën heeft en wilt meehelpen. 

Stuur dit bericht alstublieft door naar iedereen in de omgeving van wie u denkt dat zij geïnteresseerd zijn om deel te nemen. Nederlanders en Fransen!

Zodra er meer te vertellen is over dit feest melden wij dat op de speciale website:
www.ballonbleu.net/orange

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire